Képzeld el, ahogy egy balatoni teraszon ülsz a barátaiddal. A nap már lebukóban, a levegőben könnyű nyári illatok keringenek, a kezedben pedig egy pohár friss, illatos fehérbor: a Cserszegi fűszeres.…
Generosa: a modern magyar illatos fehér – történet, stílus, párosítások
Képzeld el a nyári estét: barátokkal ültök a teraszon, és a poharadban egy illatos, gyümölcsös bor ragyog. Könnyed, mégis karakteres – első kortyra mosolyt csal az arcodra. Ez a Generosa,…
Kéknyelű: Badacsony különlegessége, amit mindenkinek érdemes megkóstolni
A Balaton vulkáni titka a pohárban Képzeld el, ahogy egy pohár friss, ásványos bort tartasz a kezedben, miközben előtted a Balaton kéklő víztükre és a Badacsony vulkáni hegye magasodik. Ez…
Irsai Olivér: magyar illatos fajta
Egy pohár friss élmény – az Irsai Olivér hangulata Van az a pillanat, amikor egy pohár bor többet ad egyszerű italnál: kikapcsolódás, öröm és egy kis könnyedség minden kortyban. Az…
Zöld veltelíni: osztrák és magyar területeken
Egy pohár frissesség határok nélkül Képzelj el egy nyári délutánt Bécsben, amikor egy pohár ropogós, friss Zöld veltelíni kísér egy szelet aranyló Wiener Schnitzelt. Vagy gondolj arra, ahogy Sopron történelmi…
Muskotály bor: illatos élmények a pohárban
Képzeld el, ahogy egy nyári estén a teraszodon ülsz. A levegőben virágok és friss gyümölcsök illata száll, a kezedben pedig egy pohár muskotály bor csillog. Már az első korty előtt…
Syrah: mediterrán hangulat Magyarországon
Egy pohárban a mediterrán élmény Képzeld el, ahogy a késő nyári nap lassan lebukik Villány lankái mögött, a levegőben érett szőlő és friss fűszernövények illata keveredik. A kezedben egy pohár…
Merlot Magyarországon: nemzetközi kedvenc hazai feldolgozásban
Képzeld el, ahogy egy pohár mélyrubin színű bort forgatsz a kezedben. Az illatban érett szilva, fekete cseresznye és egy leheletnyi vanília keveredik. A korty bársonyos, simogató, mégis karakteres. Ez a…
Cabernet franc: Villány büszkesége és ikonikus vörösbora
Képzeld el, ahogy egy villányi domboldal pincéjében ülsz, körülötted szőlősorok futnak végig a napsütötte lankákon. A poharadban mélyvörös cabernet franc csillog, illatában szeder, fűszerek és elegancia keveredik. Ez a bor…
Marhahús és bor: cabernet, syrah vagy kékfrankos?
A marhahús és bor párosítása igazi gasztronómiai klasszikus, amely évszázadok óta hódítja meg az ínyencek szívét. Egy szaftos steak vagy lassan főtt marhapörkölt mellé tökéletesen illik egy pohár testes vörösbor,…
Cabernet sauvignon Magyarországon: borvidékek, stílusok és élmények
Egy pohár Cabernet sauvignon a magyar borvidékek szívéből Képzeld el, ahogy egy őszi naplementében ülsz Villány lankáin. A kezedben mély rubinszínben játszó pohár bor, amelyből feketeribizli, szeder és fűszerek illata…
Sertéshús és bor: a legjobb párosítások, amelyeket otthon is kipróbálhatsz
Ízek és hangulatok harmóniája A Sertéshús és bor párosítása igazi klasszikus a gasztronómiában. Egy ropogós malacsült, egy szaftos pörkölt vagy akár egy könnyű sertésszelet mellé a megfelelő borválasztás nemcsak kiemeli…